Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise

Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Le gâteau de semoule
  • 1 c. à soupe de zeste de citron jaune non traité
  • 1 gousse de vanille fendue
  • 1 bâton de cannelle
  • 700 g de nectar d'abricot
  • 100 g de semoule de blé dur fine
  • 50 g de mascarpone
  • 20 g de sucre en poudre
  • 6 abricots frais bien mûrs, coupés en quatre
La crème anglaise
  • 4 jaunes d'œufs
  • 60 g de sucre en poudre
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 400 g de lait demi-écrémé
  • le zeste d'un citron vert non traité râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 314 kcal / 1330 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...