Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base chocolat
- 100 g de lait de coco
- 25 g d'huile de coco hydrogénée
- 1 pincée de sel
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La bûche
- 600 g de tofu soyeux
- 300 g de lait de coco
- 110 g de sucre de coco
- 2 pincées de vanille en poudre
- 3 g d'agar-agar (1,5 sachet)
- 75 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1558.4 kJ / 374.7 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13h
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Bûche aux épices façon tatin
1 Std. 15 Min
Roulé de speculoos au chocolat
2hod. 50min
Tartelette chocolat-citron meringuée
3 Std. 45 Min
Bûche glacée
8 Std.
Bûche royale
3h 50 min
Bûche glacée multifruits
3h 30min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Mousse surprise
14 Std.
Bûche glacée menthe-chocolat
17 Std.