Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de gingembre frais
- 800 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g de langoustines, crues, préalablement rincées
- 200 g de riz basmati
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 200 g de lait de coco
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 421 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cabillaud aux petits pois
1h 40min
Cabillaud à la vapeur de foin de Crau, petits légumes fraîcheur (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 6)
2h
Marmite aux palourdes
1 Std. 50 Min
Lotte à la provençale
50min
Cabillaud confit à l'huile d'olive (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 2)
2h
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 Std. 30 Min
Salade de rouget
1 Std. 30 Min
Filets de rouget sauce safranée
45min
Cabillaud façon aïoli
1 Std.
Cabillaud au beurre d'agrume
55 min
Osso-buco de lotte
45min