Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à gnocchi
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 pincée sel
- 1000 g de chair de potiron, coupée en tranches (2-3 mm)
- 10 g de beurre doux
- 1 brin de romarin frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de farine de blé
- 2 blancs d'œufs
La cuisson des gnocchi
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 5 brins de ciboulette fraîche, hachés
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 brin de romarin frais
- eau, pour cuire les gnocchi
- sel, pour cuire les gnocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au potiron
35min
Gnocchi aux épinards
1 Std. 5 Min
Gnocchis de courge au lait d'amande
1 Std. 5 Min
Roulé de potiron
1h 30 min
Conchiglie au potiron
40min
Galettes de panais à la coriandre et flocons d'avoine
40min
Gnocchi aux orties
1h 15min
Gnocchis de butternut
1h 35min
Gnocchis
45 min
Gnocchis de patate douce
40min
Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes
1h 15min
Soufflé de potiron aux épices douces
1u.