Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 branches de persil frais
- 10 - 12 brins de ciboulette fraîche
- 1 salade verte bien tendre, type sucrine ou cœur de laitue
- 250 g de courgettes, coupées en gros morceaux
- 2 pots de yaourt nature, très froids (250 g)
- le jus d'un citron vert
- 2 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 140 kJ / 33 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12 Std.
Jus de tomate
5 Min
Gaspacho concombre et pomme
10 Min
Gaspacho concombre-feta
10 Min
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12 Std.
Tartare de tomate et de poivron
10 Min
Gaspacho de betterave
10 Min
Verrines printanières
25 Min
Salade fraîcheur concombre, courgette et menthe
10 Min
Tartinade fondante et craquante aux courgettes
12h 45min
Soupe froide de concombre au basilic
10 Min
Mousses de betterave en deux façons
15 Min