![Crumble di verdure Crumble di verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1411FBE2-D1C8-4867-AAA2-7D80E0155928/Derivates/FDE0DB30-6ACA-4904-A851-1C5702C6E9AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina tipo 00
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 - 2 acciughe sott'olio ben scolate
- 1 spicchio di aglio
- 90 g di burro a pezzi
- 600 g di acqua
- 500 g di cimette di cavolfiore, lavate e asciugate
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli in salsa di ceci
40min
Asparagi alla parmigiana
50min
Cavolfiori gratinati
50min
Paparot
1h 5 min
Indivia belga gratinata
1 Std. 20 Min
Salsa di melanzane Bhurta
35min
Strudel di broccoletti
1 godz. 40 min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50min
Contorno di verza
35min
Porri in agrodolce al Varoma
30 dk
Broccoli alla siciliana con olive
40min