Wersje kompatybilne
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano (a pezzi 2-3 cm)
- 30 g di mandorle pelate
- 50 g di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di fagiolini verdi freschi
- 500 g di patate a fette 4-5 mm
- 500 g di acqua
- 200 g di scamorza a fettine
- 70 g di latte
- pomodori q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1574.5 kJ / 376.3 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Svizzere vegetariane
1小时 30 分钟
Polpettone vegetariano
1小时 30 分钟
Strüdel salato di zucca e ricotta
2小时
Verdure ripiene
1 godz. 20 min
Strudel di lattuga e burrata
1 godz. 20 min
Torta di asparagi
1小时 10 分钟
Crostata di fiori e zucchine
1h 35min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Torta salata di zucca e spinaci
1sa 50 dk
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min