![Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f4caa7f-3418-4bc8-95ec-cc538ec7ac0e/Derivates/25fe9982-0cd8-4b3f-934b-8a3987f02f8e.jpg)
Wersje kompatybilne
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano (a pezzi 2-3 cm)
- 30 g di mandorle pelate
- 50 g di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di fagiolini verdi freschi
- 500 g di patate a fette 4-5 mm
- 500 g di acqua
- 200 g di scamorza a fettine
- 70 g di latte
- pomodori q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1574.5 kJ / 376.3 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di melanzane
45 分钟
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8h
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1 Std.
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Girelle ai cereali con radicchio rosso
8h
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1hod. 10min
Melanzane ripiene light
1 Std.
Strudel di broccoletti
1 Std. 40 Min
Strudel di verdure
2h
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 分钟
Burger di zucchine
1 Std.
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1小时 20 分钟