Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 1 - 2 peperoncini piccanti freschi, privati dei semi
- 20 g di radice fresca di zenzero
- 2 cipollotti a pezzi
- 2 lime, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 30 g di Rum bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di salsa di soia
- 800 g di filetti di petto di pollo, senza pelle, a dadini (3x3 cm)
Terminare la preparazione
- 350 g di latte di cocco
- 150 g di acqua
- 25 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa al curry
50min
Maiale allo zenzero
25min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30min
Pollo Yassa
1h
Purè di fagioli alla paprika
25min
Stufato di pollo in crema di mostarda
40min
Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)
1h
Zuppa al curry con formaggio paneer
4h 5min
Suprema di pollo al miele e lime con chutney di mango
1h 15min
Chutney al mango e senape
1h 10min
Curry di zucca e pollo
1h
Riso basmati mango e gamberi
45min