![Riso alla 'nduja con fonduta di provola Riso alla 'nduja con fonduta di provola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88893f25-1280-46b4-a513-ef9943eacea2/Derivates/e1d842f6-c648-435f-8d51-ba9830a8058a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di provola dolce a dadini
- 100 g di latte
- 30 g di cipolla
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di riso Carnaroli
- 850 g di brodo vegetale caldo
- 80 g di 'nduja
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3121 kJ / 746 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli
2h 40min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Crostini di polenta con tonno affumicato
1h
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1 Std. 10 Min
Maccheroni cheese
55 min
Pasta e patate con provola
1h
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1u. 15min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min
Spaghettoni cacio e pepe
25min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25 min