Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 canocchie, lavate sotto acqua corrente fredda
- 8 gamberoni giganti freschi, lavati sotto acqua corrente fredda
- 8 scampi, lavati sotto acqua corrente fredda
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro
- 50 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 8 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6929 kJ / 1656 kcal
- Białko
- 103.6 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Błonnik
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Pescatrice ai pomodorini
1h
Brodetto romagnolo
50min
Brodetto di Porto Recanati
55 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Pepata di cozze
55 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50min
Scampi alla busara
35 Min
Zuppa di pesce tradizionale
1 Std. 30 Min