![Zuppetta di crostacei Zuppetta di crostacei](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4896121-D5FA-4CFB-B0C4-A3D7307E9B29/Derivates/B1DAB55D-F682-4595-971B-39D15D12C191.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 canocchie, lavate sotto acqua corrente fredda
- 8 gamberoni giganti freschi, lavati sotto acqua corrente fredda
- 8 scampi, lavati sotto acqua corrente fredda
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro
- 50 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 8 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6929 kJ / 1656 kcal
- Białko
- 103.6 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Błonnik
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40 Min
Orata al sale
40 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Pepata di cozze
55 Min
Scampi alla busara
35min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Cozze alla Medoc
50 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min