Lasagne del boscaiolo

Lasagne del boscaiolo

4.5 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 200 g di farina tipo 00
  • 100 g di farina di grano saraceno
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
Sugo ai funghi
  • 200 g di formaggio alpino stagionato a pezzi
  • 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 scalogno a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di funghi porcini freschi a tocchetti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 50 g di vino bianco secco
Besciamella
  • 1000 g di latte intero
  • 100 g di farina
  • 50 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1069.5 kcal / 4476.9 kJ
Białko 48.4 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 89.2 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...