Wersje kompatybilne
Coscia di tacchino avvolta nella pancetta con patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di spicchi di aglio
- 5 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
-
150
g di pancetta a fette
lub 150 g di prosciutto, a fette -
800
g di coscia di tacchino, senza pelle, con l'osso
lub 800 g di coscia di pollo senza pelle, con l'osso - 1 cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1300 g di acqua
- 600 g di patate, a pezzi (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di tacchino e champignon
45 Min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 Min
Tacchino in agrodolce
1h 10min
Pollo in umido con zafferano e arancia
1 Std. 25 Min
Pollo al limone
50 Min
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Involtini di scottona
1h 10min
Filetto di maialino con olive nere
1 Std.
Tacchino porchettato con contorno di patate
1 Std. 45 Min
Fesa di tacchino al curry
1 Std.
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Costine in umido
1小时 20 分钟