![Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9FFBD4D1-6D5E-4C1D-BD10-41FC76EBC42A/Derivates/397B677A-5C14-482B-BD98-C260CE6F2904.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oliwa pietruszkowo-cytrynowa
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Zupa fasolowa
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
- 120 cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła klarowanego
- 1 liść laurowy, suszony
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
- ¼ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 250 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1359 kJ / 325 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 Min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 Min
Krupnik z grzybami
45 Min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Zielona zupa minestrone
40 Min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55min
Barszcz ukraiński
1 Std. 35 Min
Egejska zupa warzywna
50min