Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową

Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową

4.4 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Oliwa pietruszkowo-cytrynowa
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    ½ pęczka
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
Zupa fasolowa
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120
  • ząbki czosnku
    2
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła klarowanego
    20 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • oregano, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • bazylii, suszonej
    ¼ łyżeczki
  • nasion kopru włoskiego, suszonych
    ¼ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ¼ łyżeczki
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    100 g
  • fasoli cannelini, z puszki odsączonej
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 325 kcal / 1359 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...