
Urządzenia i Akcesoria
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Oliwa pietruszkowo-cytrynowa
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
oliwy z oliwek, extra virgin50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
Zupa fasolowa
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół120
-
ząbki czosnku2
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki100 g
-
masła klarowanego20 g
-
liść laurowy, suszony1
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
bazylii, suszonej¼ łyżeczki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 g
-
fasoli cannelini, z puszki odsączonej250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
325 kcal /
1359 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska