Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oliwa pietruszkowo-cytrynowa
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Zupa fasolowa
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
- 120 cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła klarowanego
- 1 liść laurowy, suszony
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
- ¼ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 250 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1359 kJ / 325 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa caldo verde
45 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Zupa grochowa z chorizo
45 min