Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g masła
- 700 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
-
½ - 1
łyżeczka tymianku, suszonego
lub 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1203.3 kJ / 287.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 541.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowa brukselka
20min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 Min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 Min
Dressing z kozim serem
10 Min
Suflety kalafiorowe
55min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 Min
Sos z czerwonego wina
40 Min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 Std. 30 Min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Groszek z jajkiem
1 Std.
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min