Groszek po francusku

Groszek po francusku

4.5 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 40 g masła
  • 700 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
  • ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
    2 - 3 gałązki tymianku, świeżego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 287.6 kcal / 1203.3 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 541.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...