
Urządzenia i Akcesoria
Groszek po francusku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
masła40 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego700 g
-
soli gruboziarnistej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej2 - 3 gałązki
-
tymianku, suszonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.6 kcal /
1203.3 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
541.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Groszek z jajkiem
1 godz.
Marchewka z kuminem
35 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Krem z parmezanu
10 min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 godz. 30 min
Masło pietruszkowe
10 min