
Urządzenia i Akcesoria
Groszek po francusku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
40 g masła
-
700 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
-
½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.6 kcal /
1203.3 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
541.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska