Cestini di patate e uova tartufati

Cestini di patate e uova tartufati

4.0 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 4 patate grosse, pelate e tagliate a metà nel senso della lunghezza
  • 2 patate medie, pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 100 g di carote pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 800 g di acqua
  • 1 pizzico di sale grosso
  • 8 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 30 g di tartufo nero fresco + q.b.
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 80 g di scamorza a tocchetti (1 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 546.6 kcal / 2286.8 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 21.9 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 13.2 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 428.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...