![Sgombri all'agro Sgombri all'agro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6870A15C-3765-4090-91F4-8DEF100C2B05/Derivates/7133C796-063C-42B7-A1D1-17E512A039CB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetti di sgombro (1000 g circa), puliti, deliscati e aperti a libro
- 300 g di acqua
- 300 g di aceto di vino bianco
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Dentice agli agrumi
45 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Insalata di totano e piselli al lime
1 Std.
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 Std.
Calamari in umido
55 Min