Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetti di sgombro (1000 g circa), puliti, deliscati e aperti a libro
- 300 g di acqua
- 300 g di aceto di vino bianco
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30min
Carciofi ripieni
50 min.
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10 min.
Triglie con marinata di capperi e olive
1h
Alici alla Reggina
45 min.
Calamari ripieni
1h 30 min.
Baccalà, patate e funghi
45 min.
Moscardini al limone
30min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min.
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Alici ripiene al Varoma
50 min.
Totani ripieni su crema di fave
1h 30 min.