![Dentice agli agrumi Dentice agli agrumi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/546BCFD8-F9F3-4C10-8C09-F1D3A22C53AA/Derivates/1F2DC483-1D3B-4ACA-9458-D7D1BBB24C9B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di dentice, eviscerato e squamato
- 6 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla bianca a fette
- 2 limoni, preferibilmente biologici a fettine
- 2 arance, preferibilmente biologiche a fettine
- 2 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 500 g di acqua
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150.2 kJ / 513.9 kcal
- Białko
- 52.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 150 mg
Alternatywne przepisy
Orata al sale
40 Min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1 Std.
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Spigola in crosta di zucchine con salsa al caviale di limone
1 Std. 10 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min
Calamari alla napoletana
40 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Filetto di orata con peperoni
25 Min