Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di dentice, eviscerato e squamato
- 6 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla bianca a fette
- 2 limoni, preferibilmente biologici a fettine
- 2 arance, preferibilmente biologiche a fettine
- 2 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 500 g di acqua
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150.2 kJ / 513.9 kcal
- Białko
- 52.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 150 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35 Min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Orata al sale
40 min
Spigola al vapore con salsa al lime
35 Min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10 min
Calamari cipolle e patate
50min
Pesce spada all'arancia
40 min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Moscardini al limone
30 Min
Calamari alla napoletana
40 min