Vongole veraci su crostoni di pane
TM31 TM5

Vongole veraci su crostoni di pane

5.0 (20 ocen)

Składniki

  • 600 g di vongole veraci, pulite e spurgate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco o secco
  • 500 g di acqua
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di olive taggiasche denocciolate
  • 100 g di vino bianco secco
  • 8 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) (circa 50 g a fetta)

Wartości odżywcze
na 4 porzioni
Kalorie
8380 kJ / 2003 kcal
Białko
96 g
Węglowodany
281.5 g
Tłuszcz
62.6 g
Błonnik
14.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy