Vongole veraci su crostoni di pane

Vongole veraci su crostoni di pane

5.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di vongole veraci pulite e spurgate
    600 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • peperoncino piccante fresco o secco
    1
  • di acqua
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di olive taggiasche denocciolate
    40 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di pane di Altamura (tipo pugliese) (circa 50 g a fetta)
    8 fette

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 2003 kcal / 8380 kJ
Białko 96 g
Tłuszcz 62.6 g
Węglowodany 281.5 g
Błonnik 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...