Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maltagliati
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 5 foglie di salvia fresca
- 2 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 20 g di acqua
Salsa pomodori e mandorle
- 25 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 200 g di pomodorini ciliegia
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 92.3 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Błonnik
- 11.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla vesuviana
25min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 Min
Trenette al pesto
45 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25min
Penne integrali con capperi e olive
30 Min
Vermicelli di scammaro
30 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Gnocchi alle mandorle
1h 40min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min