Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di vongole fresche, spurgate
- 700 g di acqua + q.b.
- 1 scalogno a metà
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta all'uovo, tipo maltagliati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
50 min
Zuppa di baccalà
1 godz.
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45min
Polpetti all'inferno
40min
Polpetti affogati
45min
Filetti di agnello all'aglio
1 godz.
Brodetto ricco con crostoni
1 godz.
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 godz.
Zuppa di pesce alla napoletana
1sa 10 dk
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2sa 10 dk