Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pangrattato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 800 g di seppioline pulite, lavate e a metà
- 8 gamberi crudi sgusciati interi
- 200 g di patate a pasta gialla, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 100 g di funghi champignon sott'olio, scolati
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Anelli di totano in umido
30 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Pescatrice ai pomodorini
1sa
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Carpaccio di pesce spada su pane carasau
20 min
Involtini di spigola
40 Min
Seppioline al vino bianco
25 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1sa
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 dk
Polpo in rosso
35 dk