Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 12 foglie di lattuga a pezzi
- 300 g di acqua
- 2 carote a pezzi
- 6 uova sode
- 150 g di prosciutto crudo a dadini
- 50 g di formaggio fresco spalmabile
- 30 g di cetriolini sott'aceto
- 1 cucchiaino di senape
- 50 g di olive verdi ripiene, per decorare
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 26.15 g
- Węglowodany
- 3.85 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata allo speck
35min
Uova sode ripiene
1h 10 min.
Zucchine ripiene
1h 10 min.
Arrosto di vitello arrotolato
2h
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Involtini di prosciutto
35min
Cuori di lattuga con peperoni caramellati e pollo
45 min.
Pomodori ripieni al tonno
40 min.
Uova ripiene
40 min.
Uova alla greca
40 min.
Cotechino in crosta di purè
1h 30 min.
Arrosto di tacchino ripieno
1h 30 min.