![Sarde a beccafico Sarde a beccafico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/990082D1-FA16-4AC7-BFB5-17114E866A64/Derivates/761CD528-BD7A-40DA-821B-883298B72616.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 30 g di pecorino a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 16 sarde fresche, pulite e aperte a libro
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3878 kJ / 927 kcal
- Białko
- 86.1 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Linguine al nero di seppia
45 min
Sgombri all'agro
1 godz. 45 min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Funghi champignon ripieni
1 Std. 5 Min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Panelle
1 godz. 25 min
Pennette con spada e melanzane
50min