Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 30 g di pecorino a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 16 sarde fresche, pulite e aperte a libro
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3878 kJ / 927 kcal
- Białko
- 86.1 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Carciofi ripieni
50 Min
Sarde in saor
25 godz.
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1h
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50 Min
Granita di gelsi
15 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Panelle
1 godz. 25 min