Urządzenia i Akcesoria
Seitan z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Seitan
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g sosu sojowego jasnego
-
1 łyżeczka soli
-
1100 g wody
-
350 g witalnego glutenu pszennego
Sos pomarańczowy
-
2 pomarańcze ekologiczne (ok. 600 g)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g brązowego cukru
-
20 g octu jabłkowego
-
4 łyżki sosu sojowego jasnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
olej sezamowy do smażenia seitana
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.9 g
Kalorie
3178 kJ /
759 kcal
Tłuszcz
34.6 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
100.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min