Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 500 g di cavolfiori, le cimette
- 2 uova
- ½ pomodoro di media grandezza a pezzi
- 50 g di semolino di grano duro
- 50 g di panna acida (10% di grassi)
-
150
g di Gouda a tocchetti (1 cm)
lub 150 g di Emmental a tocchetti (1 cm) - 2 cucchiai di erbe aromatiche fresche miste (es. prezzemolo, erba cipollina, cerfoglio, ecc.) tritate
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 60 g di pangrattato
- pangrattato q.b.
-
burro concentrato (o chiarificato) q.b.
lub olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30 Min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35 Min
Cavolfiori gratinati
50 Min
Pizza di cavolfiore
1 Std. 30 Min
Bruco polpetta (di verdure)
40 Min
Broccoli burger con insalata di ravanelli (vegan)
1 Std. 30 Min
Frittelle di cavoli e Emmental
35 Min
Strudel verza e porri (vegan)
2 godz.
Tortini di broccoli e pancetta
50 Min
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 godz.
Crocchette di cavolfiore in umido
1 Std. 30 Min
Parmigiana di cavolfiori
1h