Tortini di cavolfiore e formaggio

Tortini di cavolfiore e formaggio

4.2 147 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 pezzi

Składniki

  • 400 g di acqua
  • 500 g di cavolfiori le cimette
  • 2 uova
  • ½ pomodoro di media grandezza a pezzi
  • 50 g di semolino di grano duro
  • 50 g di panna acida (10% di grassi)
  • 150 g di Gouda a tocchetti (1 cm)
    150 g di Emmental, a tocchetti (1 cm)
  • 2 cucchiai di erbe aromatiche fresche miste (es. prezzemolo, erba cipollina, cerfoglio, ecc.) tritate
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe macinato
  • 60 g di pangrattato
  • pangrattato q.b.
  • burro concentrato (o chiarificato) q.b.
    olio per frittura, q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 162 kcal / 678 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...