![Gnocchi di carote con crema di zucchine Gnocchi di carote con crema di zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7A0C4219-3E01-46DF-9F98-6D6FE660122D/Derivates/DCE908C7-7A11-4423-A69B-154814E45E4A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 550 g di acqua
-
500
g di carote, pelate e a rondelle (0.5)
lub 500 g di carote viola, pelate e a rondelle (0.5) - 600 g di zucchine a dadini (0.5-1 cm)
- 1 uovo
- 2 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 250 - 300 g di farina tipo 00
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 40 g di pecorino in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle di zucca con salsiccia
1 Std.
Gnocchi di spinaci
55 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Burger vegetali
40 Min
Carbonara vegetariana
30 Min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1 Std.
Spatzle rosa con triglie e piselli
1 Std.
Chicche di carote all'erba cipollina
1 godz. 20 min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 Std.
Spatzle di farro con speck e zucchine
40 Min
Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine
1 Std. 30 Min
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30 Min