Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pici
- 500 g di farina tipo 0
- 200 g di acqua
- 1 uovo medio
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
Salsa all'aglione
- 4 spicchi di aglio, tipo aglione
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco, a pezzi
- acqua q.b.
- farina di mais q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3644 kJ / 871 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 133.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40 min.
Crostini con crema di milza
1h
Pan co' Santi
7h
Lampredotto
1h 20min
Schiacciata con l'uva
2h
Peposo toscano
1h 30 min.
Schiacciata fiorentina
50 min.
Pappa al pomodoro
35min
Bozza pratese
2 Std. 45 Min
Paté di fegatini
30min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 min.
Castagnaccio
1h