![Pici all'aglione Pici all'aglione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18060996-75BD-4651-AB3C-39E45790DF06/Derivates/d6cc12cf-5d59-476c-8bb5-e5a1b18e0152.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pici
- 500 g di farina tipo 0
- 200 g di acqua
- 1 uovo medio
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
Salsa all'aglione
- 4 spicchi di aglio, tipo aglione
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco, a pezzi
- acqua q.b.
- farina di mais q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3644 kJ / 871 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 133.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lampredotto
1 Std. 20 Min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Castagnaccio
1 godz.
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Paté di fegatini
30 min
Pan co' Santi
7 Std.
Crostini con crema di milza
1 godz.
Crostini con crema piccante ai ceci
40 min
Gnudi toscani
40 min
Schiacciata fiorentina
50min
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Pappa al pomodoro
35min