Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di olio di oliva
- 250 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di peperone verde, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di pomodori cuore di bue a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucchine
30min
Piselli in umido
1h 10 min.
Contorno di verdure
25 min.
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 min.
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20 min.
Ratatouille
40 min.
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45 min.
Verdure in umido
40 min.
Zuppetta di pomodoro e peperone
10 min.
Verdure al curry
1h
Fagioli e verdure
30min
Verdure stufate
45 min.