![Salmone, asparagi e riso al Varoma Salmone, asparagi e riso al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B874201F-5C8E-497E-BC08-025536C9CA69/Derivates/4B67B105-6F5D-4B43-9F7C-538E526F89EE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di filetti di salmone fresco (4 filetti)
- 10 asparagi, tagliati a metà per il lato lungo
- 2 limoni, 1 a fettine e 1 spremuto (preferibilmente bio)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 750 g di acqua
- 240 g di riso Parboiled
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2958 kJ / 707 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con piselli e riso
1hod.
Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma
50min
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Gamberi in insalata esotica
30min
Cous cous di verdure e gamberi
45 Min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35 min
Quinoa con code di gambero
30min
Salmone con broccoli e grano saraceno
40min
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50min
Salmone e riso basmati con salsa all'aneto
45 Min
Salmone con crudo di pomodori
35 min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min