Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 hojas de maíz para tamal
- 15 g de chile serrano
- 2 dientes de ajo
- 120 g de cebolla
- 3 ramitas de cilantro
- 50 g de jugo de limón
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 300 g de nopales, en trozos
- 50 g de flor de calabaza
- 150 g de champiñones
- 8 filetes de pescado, (150 g cada uno)
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 735 kJ / 175 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Pescado a la talla
40min
Mixiote de pollo
1 Std.
Chileatole
55 min
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50min
Pollo con mole verde
1 Std.
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Pancita de hongos
1 Std.
Pescado en hoja santa
30min