Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 500 g de jitomate
- 50 g de cebolla
- 20 g de chile cuaresmeño
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 650 g de jitomate, en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla
- 600 g de carne molida de res
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 2 cucharaditas de azúcar
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 50 g de alcaparras
- 100 g de pasitas
Plátanos
- 500 g de plátano macho
- 130 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 800 g de aceite
- 200 g de crema
- 200 g de queso panela, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3049 kJ / 726 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Caldo de habas con nopales
9 godz.
Sopa de verdolagas
50 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Crema de ejote con apio y ensalada de pollo
35 Min
Chileatole
55 λεπτ.
Chiles rellenos con chorizo y hongos, sopa de poro, pasta y cheesecake de café
1 Std. 15 Min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.