Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 500 g de jitomate
- 50 g de cebolla
- 20 g de chile cuaresmeño
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 650 g de jitomate, en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla
- 600 g de carne molida de res
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 2 cucharaditas de azúcar
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 50 g de alcaparras
- 100 g de pasitas
Plátanos
- 500 g de plátano macho
- 130 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 800 g de aceite
- 200 g de crema
- 200 g de queso panela, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3049 kJ / 726 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatado de res con verdolagas
1u.
Soufflé de huauzontle
50min
Bolitas de plátano macho
40min
Mixiote de pollo
1u.
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Molotes de plátano rellenos de queso
45 min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Pollo encacahuatado
45 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Tamales de pollo y salsa verde
2u.
Esquites de feria
25min