Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g de jitomate
- 50 g de amaranto
- 50 g de aceite
- 190 g de queso crema
- 100 g de plátano, pelado
- 1 cucharada de chile chipotle adobado
- 800 g de agua
- 2 cubos de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1143 kJ / 272 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35min
Crema de ejotes con verduras
35min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de setas
35min
Crema de ejote con apio y ensalada de pollo
35min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min
Crema de cilantro
30 min