Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 nopales, cambray
- 1 cdita de sal
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- ¼ cdita de pimienta molida
- 4 hoja hojas para mixiote, cortadas por la mitad y remojadas en agua
- 750 g de filete de huachinango
- 6 cditas de mantequilla sin sal
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 958 kJ / 228 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.
Caldo de habas con nopales
9h
Mole de olla
35min
Mixiote de pollo
1 Std.
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Envuelto de pescado en hoja de maíz
35min
Rollitos de pollo con hongos y epazote
55 min
Chile relleno de mariscos
1 Std. 30 Min
Caldo de camarón
40min
Aporreadillo guerrerense
30min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min