Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de filetes de pescado, (Tilapia), congelado
- 200 g de cebolla morada, en trozos
- 1 chile habanero, o manzano, desvenado
- 10 aceitunas verdes deshuesadas, (reservar 2 cucharadas de la salmuera)
- 4 ramitas de cilantro, sólo las hojas
- ½ pimiento rojo, desvenado, cortado en juliana
- 1500 g de agua
- 1 cdita de orégano
- 40 g de jugo de limón
- 15 g de aceite de oliva extra virgen
- 60 g de vinagre de chile
- 1 cdita de sal
- 10 aceitunas verdes rellenas, (reservar 2 cucharadas de la salmuera)
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 cdita de orégano fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche de marlin
25 min
Salmón balsámico y fideos de calabacita
25 min
Pescado a la talla
40min
Chalupitas de pepino y atún
20 min
Ensalada de cítricos con vinagreta de achiote
15min
Ceviche blanco
30min
Pescado a la veracruzana
30min
Ceviche con chile chipotle
15min
Pico de gallo de mango
10 min
Ceviche de kiwi y mango
7 Min
Huevos motuleños
45min
Huevos al albañil
25 min