Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cda de aceite vegetal
- 100 g de tomate verde, pelado
- 1 chile serrano, sin semillas (ver tip)
- 200 g de queso oaxaca
- 300 g de queso de rancho
- 200 g de chorizo, en mitades
- 200 g de cecina, en tiras de 1 cm
- 20 hojas de cilantro
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal fina
- 1 lata de frijoles negros, (aprox. 200 g)
- 10 tostadas, (ver tip)
- 2 jitomates, rebanados (aprox. 5 mm)
- 1 aguacate, rebanado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 821 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetti con albóndigas
55min
Flautas ahogadas
1h
Torta de costillas braseadas
1h
Tortitas de carne en salsa verde
1 godz. 40 min
Ensalada de pasta con pepino y atún
50min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Sandwich de verduras
30 min.
Flautas de res
1h
Sabanitas de filete de res al romero
25 min.
Bowl de arrachera con chile verde TM6
1h
Caldo tlalpeño
1h 20min
Panuchos de cochinita pibil
35p