Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chiles
- 10 chiles güeros
- 850 g de agua
Relleno
- 50 g de cebolla
- 10 g de cilantro
- 10 g de epazote
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de calabacita, en trozos
- 125 g de hongos cremini
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 300 g de requesón
Espejo
- 30 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva
- 25 g de chile chipotle adobado
- 110 g de jitomate, en cuartos
- ½ cucharadita de sal fina
- 75 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de requesón
- 20 g de agua
Chiles rellenos
- aceite de oliva
- epazote, picado finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 407 kJ / 97 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 Min
Tacos de flor de Jamaica
1sa
Carnitas de atún
40 dk
Pancita de hongos
1sa
Tostadas de setas
30 Min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Hongos al pastor
20 dk
Sopa de lima
40 dk
Barbacoa de hongos
30 Min
Nopalitos con guajillo y elote
30 Min