Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso cotija
Chiles
- 5 chiles anchos, chicos
- 1500 g de agua
- 2 cdas de azúcar
- 30 g de vinagre de manzana
Relleno
- 25 g de aceite
- 1 plátano macho, muy maduro, pelado y cortado en trozos
- 50 g de cebolla
- 250 g de jitomate, cortado en cuartos
- 1 pizca de pimienta molida
- ¾ cdita de sal fina
- 85 g de agua
- 225 g de chicharrón de cerdo, con carne, cortado en trozos peuqeños
- crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2050 kJ / 488 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30min
Sopa de nopales
45 min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Crema de chile poblano
25 phút
Sopa de nopales y huevo hilado
50 min
Carnitas de atún
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Pancita de hongos
1h
Sopa de chile ancho y requesón
30min
Taquitos de huitlacoche
25 phút
Crema de chicharrón
25 phút
Mole de olla vegetariano
1h