Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso cotija
Chiles
- 5 chiles anchos, chicos
- 1500 g de agua
- 2 cdas de azúcar
- 30 g de vinagre de manzana
Relleno
- 25 g de aceite
- 1 plátano macho, muy maduro, pelado y cortado en trozos
- 50 g de cebolla
- 250 g de jitomate, cortado en cuartos
- 1 pizca de pimienta molida
- ¾ cdita de sal fina
- 85 g de agua
- 225 g de chicharrón de cerdo, con carne, cortado en trozos peuqeños
- crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2050 kJ / 488 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1h 40min
Bacalao a la Vizcaina
1 Std. 15 Min
Sopa de chile ancho y requesón
30min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Chile manzano en vinagre
10 Min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 Std. 50 Min
Pancita de hongos
1 Std.
Arroz al chile serrano y epazote
2h 40min
Panuchos de cochinita pibil
35min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 Min
Pozole Verde
1 Std. 20 Min
Crema de chicharrón
25 Min