![Insalata di riso con seppie e patate Insalata di riso con seppie e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B49F088-3D6D-4670-AA64-B4A25B6DB22F/Derivates/F2AD333F-1F8E-451A-A053-C233CE6B0502.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1200 g di acqua salata
- 300 g di seppioline, pulite. I tentacoli e la sacca a striscioline
- 300 g di riso Parboiled (cottura 14 min.)
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 300 g di maionese
- 1 cucchiaino di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2717.5 kJ / 649.5 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 531.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
40 Min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Frittata di gamberoni (senza uova)
1sa 5 dk
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Fagottini di sogliola con verdure
55 Min
Zuppa di pesce misto
40 Min
Insalata di riso rosso calamari e carciofi
50 Min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1u.
Insalata di riso, polpo e limone
1 Std. 30 Min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 Min
Seppie in salsa di verdure con riso
1u.
Insalata di polpo e zucchine
1u.