Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1200 g di acqua salata
- 300 g di seppioline, pulite. I tentacoli e la sacca a striscioline
- 300 g di riso Parboiled (cottura 14 min.)
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 300 g di maionese
- 1 cucchiaino di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2717.5 kJ / 649.5 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 531.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Seppie con i piselli
40min
Riso con gamberi e verdure
30 Min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Calamari cipolle e patate
50min
Orzo e pesce in insalata
1h 15min
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1h 30min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min