![Costolette di agnello con purè di patate e spinaci Costolette di agnello con purè di patate e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/283AA3A9-427E-431C-BCDC-9B092FB54ADE/Derivates/07adfef2-bddd-4456-84ef-a945fc481f76.jpg)
Wersje kompatybilne
Costolette di agnello con purè di patate e spinaci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di costolette di agnello
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 350 g di latte
- 100 g di spinaci baby freschi
- 30 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2476.8 kJ / 592 kcal
- Białko
- 49.6 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di pesce pagro con patate dolci
35 Min
Vitello in crosta di pane con patate dolci
1h
Stufato di agnello
2 Std.
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2h 5min
Manzo stufato con chipotle
1h
Pollo in salsa di peperoni con cous cous, zucchine e feta
1u. 15min
Pollo al limone
50 Min
Agnello al vino
40min
Fettine di lonza in crema di prugne
1 Std. 20 Min
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min
Pollo speziato al limone
40min
Pollo in umido ai funghi
50 Min