Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di fettine di petto di pollo (4 fettine da 125 g circa) (vedere consigli)
- 20 g di olio extravergine di oliva .+ q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di peperone giallo a cubetti (circa 1 cm)
- 250 g di melanzana violetta a cubetti (circa 1 cm)
- 30 g di vino bianco
- 400 g di pomodori pelati sgocciolati
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 foglia di alloro fresca, lavata
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di carne al Varoma
40min
Pacchettini di pollo con patate e verdure
54min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Spiedino souvlaki di pollo e peperoni con riso
1h 5min
Petto di pollo e zucchine
50min
Burger di pollo panato e melanzane
1h 10min
Involtini di verza capunet agrodolci
35min
Rollè di tacchino e spinacini
1h 20min
Pollo con salsa ai peperoni
55min
Involtini lucani
50min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Polpette di pollo con emulsione alle erbe
1h