Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di gherigli di noci + q.b. per decorare
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di rucola, lavata e asciugata
- 50 g di crescione in foglie, lavate e asciugate
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 320 g di pasta secca tipo trofie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3175 kJ / 759 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Orecchiette speck e radicchio
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Penne seitan, mandorle e salvia
20 Min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 Min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min