Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate
- 40 g di olio extavergine di oliva
- 50 g di succo di limone
- 1 pizzico di pepe
- 300 g di fagiolini verdi freschi, mondati ed a metà
- 350 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 800 g di polpo fresco, lavato sotto acqua corrente fredda
- 100 g gherigli di noci
- 200 g di mais dolce in scatola, sgocciolato
- 100 g di olive verdi denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min.
Bocconcini di salmone al vino bianco
30min
Orata al sale
40 min.
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45 min.
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min.
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30min
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30min
Insalata di seppioline con frutta secca
30min
Insalata fredda di polpo e patate
50 min.
Seppioline e gamberi gratinati
1h 10 min.