Conchiglie risottate al ragù di mare e lime

Conchiglie risottate al ragù di mare e lime

3.3 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 lime preferibilmente biologico, la scorza a pezzi piccoli (senza la parte bianca) e il succo
  • 200 g di filetti di pesce spada a tocchetti (2 cm)
  • 200 g di filetti di merluzzo a tocchetti (2 cm)
  • 12 gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 10 pomodori ciliegino a metà
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 350 g di pasta secca tipo conchiglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 583 kcal / 2439 kJ
Białko 40.3 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 63.6 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...