Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 450 g leeks, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 50 g white wine
- 450 g tinned butter beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 50 g crème fraîche
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Mushroom Stroganoff
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Portuguese Leeks
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min