Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 450 g leeks, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 50 g white wine
- 450 g tinned butter beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 50 g crème fraîche
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15 min
Red Lentil Soup
40 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Vegetable Oat Bake
1h 15 min
Ratatouille
40 Min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min