Urządzenia i Akcesoria
Massaman Curry with Jasmine Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cloves10
-
dried fennel seeds2 tsp
-
banana shallots halved4
-
garlic cloves4
-
fresh lemon grass white part only, cut in pieces (1 cm)2 stalks
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)25 g
-
vegetable oil10 g
-
fresh green chillies halved, deseeded if desired2
-
fresh coriander stalks, cut in pieces plus leaves, for garnishing30 g
-
makrut lime leavesfresh makrut lime leaves3
-
jasmine rice250 g
-
water plus 400 g boiling1200 g
-
coconut milk400 g
-
sweet potatoes peeled, diced (4 cm)400 g
-
red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)150 g
-
tamarind paste1 Tbsp
-
bay leaves2
-
ground cinnamon½ tsp
-
1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l), (see tip)vegetable stock paste, homemade (see tip)1 heaped tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
green beans trimmed, halved150 g
-
cauliflower florets250 g
-
lime cut in wedges, for serving1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
709.3 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
2886.9 kJ /
690 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
14 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
109.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 godz. 10 min
Leftover Curry
1 godz. 10 min
Vegetarian Chilli
35 min
Aubergine, Chickpea and Chicken Curry
30 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 godz. 5 min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min