Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice Paste
- 20 g fresh parsley leaves
- 20 g almonds
- 20 g breadcrumbs
- 60 g olive oil
- 1 lemon, finely grated zest only
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Stew
- 300 g savoy cabbage, cored, cut in pieces
- 300 g red onions, halved
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, drained, oil reserved
- 1000 g water
- 120 g pearl barley
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ bunch fresh thyme, leaves only
- 480 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Quinoa Broth
35min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Slow-cooked Chickpea Stew
4 Std. 15 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min