![Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE79E743-6DC6-4445-A1FC-1E21F8641FAC/Derivates/b019d7ca-796b-4a73-97dd-61ad88291bf6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stroganoff
- 150 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 250 g carrots, sliced (2 mm)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g fresh mushrooms, quartered
- 500 g hearts of palm, tinned, drained, sliced (5 mm)
- 200 g soya cream
Parnsip and Leek Purée
- 250 g leeks, thinly sliced
-
25
g butter
lub 25 g margarine - 450 g rice milk
- 1000 g parsnips, cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- fresh parsley leaves, chopped, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1 Std.
Cauliflower and Black Bean Balls
1 godz. 10 min
Carrot and Peanut Bake
55 Min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min