Wersje kompatybilne
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 200 g cavolo nero, whole leaves, stalks removed and reserved
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets, in oil, drained
- 1 lemon, finely grated zest only
- 35 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 200 g preserved red peppers, sliced (1 cm)
- 2 Tbsp olive oil
- 4 sea bass fillets (approx. 90 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960 kJ / 471 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1225 mg
Alternatywne przepisy
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Masala Hake at 55°C
55min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min