Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut squash, halved lengthways
- 20 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 600 g water
- 100 g quinoa
- 1 garlic clove
- 1 red onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 sweetcorn cob, kernels only
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g toasted pine nuts
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems, chopped
- 2 tsp Tamari sauce
- 2 Tbsp sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964 kJ / 467 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Lentil Moussaka
2h 20min
Balsamic Spelt Salad
20min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min