Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut squash, halved lengthways
- 1 Tbsp olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 400 g water
- 200 g quinoa
- 1 garlic clove
- 1 red onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 sweetcorn cob, kernels only
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g toasted pine nuts
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems, chopped
- 2 tsp Tamari sauce
- 2 Tbsp sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964 kJ / 467 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Mushroom Stroganoff
30min
Creamy White Beans and Leeks
20 min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Kale Meat(less) Balls
30min
Brussels Sprouts with Cranberries and Pecans
35 Min