Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g red quinoa
- 1000 g water
- 50 g onions, halved
- 3 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for frying
- 40 g rice (e.g. basmati, long grain)
- 1 tsp ground cumin, plus extra for serving
- 300 g Swiss chard, white stalks removed, torn in pieces
-
600 - 700
g chicken stock
lub vegetable stock - 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- ½ lemon, juice only
- 100 g tinned black beans, rinsed, drained
- 100 g natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 115.8 kJ / 27.7 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 godz. 40 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Lentil and Pancetta Stew
1 Std.
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Red Lentil Soup
40 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min